September 2021Hoe kiest u het juiste fornuis?
Boretti
Boretti
Deel op

Welke overwegingen spelen een belangrijke rol wanneer u op zoek gaat naar keukenapparaten? We kunnen er drie bedenken: functionaliteit, sfeer en natuurlijk de prijs. Hierna geven we een overzicht van de belangrijkste keukenapparaten en vertellen we telkens iets over de verschillende mogelijkheden.

De belangrijkste functionele overweging is hoe u wilt koken: op gas of op inductie.

Het fornuis is in veel keukens de eyecatcher– hier ontstaan dan ook talloze culinaire creaties. Naast de functionele eigenschappen geeft de look dan ook vaak de doorslag bij de aankoop. Klassiek en robuust, professioneel RVS, mat antraciet of glanzend zwart: er zijn fornuizen voor iedere smaak. Behalve de look speelt ook het volgende een rol bij de keuze:

De breedte

De meest gebruikelijke breedte van een fornuis is 90 cm. Dat is een comfortabele breedte om aan te werken en zo’n fornuis past in vrijwel elke keuken. Voor kleine keukens of kleine huishoudens zijn er fornuizen van 60 cm breed. En wie graag uitgebreid kookt voor veel personen, kan kiezen voor een fornuis van 120 cm met meer zones, meer branders en een grote oven.

Gas of inductie

De belangrijkste functionele overweging is hoe u wilt koken: op gas of op inductie. Beide hebben voor- en nadelen. Gas is voor de meesten onder ons wat we gewend zijn, en het is een goede energiebron voor bereidingen zoals wokken op hoog vuur en sudderen op laag vuur. Gaat u voor elektrisch, dan is inductie met voorsprong de beste keuze. Koken op inductie is energiezuinig, verwarmt snel en heeft ook nog andere voordelen, waardoor steeds meer mensen voor deze manier van koken kiezen.

De oven

Het fornuis van uw dromen verdient natuurlijk ook de meest geschikte oven. Of ovens, want er zijn ook fornuizen met twee of zelfs drie ovens, waarvan u de temperatuur afzonderlijk kunt regelen. Bij meerdere kleinere ovens gaat het opwarmen sneller dan bij één grote, en bespaart u elke keer energie. Het handige aan een grote oven is natuurlijk dat er veel in kan. Een andere overweging is: wat moet uw oven allemaal kunnen? Is een conventionele oven voldoende voor uw culinaire wensen, of kent uw creativiteit geen grenzen en wilt u meer mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een stoomoven?

De dampkap

Ook bij de keuze voor een dampkap gaat het evenzeer om de look als om de functionaliteit. Als finishing touch in de keukeninrichting bieden dampkappen uiteenlopende mogelijkheden. Een mooie dampkap boven een kookeiland bijvoorbeeld, of een wanddamkap. En als u liever helemaal niet tegen een dampkap – hoe mooi ook – aankijkt, kunt u kiezen voor een weggewerkte plafondunit of een geïntegreerde afzuiging die is weggewerkt in de kookplaat. Boretti biedt alle mogelijkheden om uw keuken op een mooie manier in te richten.

Functionele elegantie

Een inductiekookplaat is momenteel het populairste type kookplaat in Nederlandse keukens. En dat mag niet verbazen, want een inductiekookplaat heeft veel voordelen

Stijlvol

Wie met veel passie in de keuken staat, kijkt niet alleen naar de functionele eigenschappen van de apparaten, maar ook naar het design.

Functionele elegantie
Stijlvol

Volgende verhalen

Boretti
Boretti
Keukentour

Wat zijn de voordelen van koken op inductie?

September 2021
Boretti
Boretti
Keukentour

Overschakelen naar koken op inductie, waar moet u op letten?

Juli 2021
Boretti
Boretti
Recepten

De Historie van de Bruschetta, Italië's favoriete voorgerecht

Juli 2021

Ervaar Boretti’s 'passione in cucina'.  

Boretti
Boretti
Ontdek cucina