Fornuizen

Voor grootse culinaire ambities

Boretti
Boretti
32 Producten
Filters

Fornuizen

Het fornuis is in veel keukens de eyecatcher– hier ontstaan dan ook talloze culinaire creaties. Naast de functionele eigenschappen geeft de look dan ook vaak de doorslag bij de aankoop. Klassiek en robuust, professioneel RVS, mat antraciet of glanzend zwart: er zijn fornuizen voor iedere smaak. Behalve de look speelt ook het volgende een rol bij de keuze:

De meest gebruikelijke breedte van een fornuis is 90 cm. Dat is een comfortabele breedte om aan te werken en zo’n fornuis past in vrijwel elke keuken. Voor kleine keukens of kleine huishoudens zijn er fornuizen van 60 cm breed. En wie graag uitgebreid kookt voor veel personen, kan kiezen voor een fornuis van 120 cm met meer zones, meer branders en een grote oven.

De belangrijkste functionele overweging is hoe u wilt koken: op gas of op inductie. Beide hebben voor- en nadelen. Gas is voor de meesten onder ons wat we gewend zijn, en het is een goede energiebron voor bereidingen zoals wokken op hoog vuur en sudderen op laag vuur. Gaat u voor elektrisch, dan is inductie met voorsprong de beste keuze. Koken op inductie is energiezuinig, verwarmt snel en heeft ook nog andere voordelen, waardoor steeds meer mensen voor deze manier van koken kiezen.

Ervaar Boretti’s
'passione in cucina'.

Boretti
Boretti
Ontdek cucina
Vergelijk tot 3 producten
Vergelijk Nu