Oktober 2021'Pasta burro e salvia', snel en makkelijk
Boretti
Boretti
Deel op

Pasta Burro e Salvia

'Pasta burro e salvia' is een voorgerecht met kaas, melk en kruiden. Een simpel en snel te bereiden gerecht, want de Italianen kunnen het weten, eenvoudige gerechten kunnen juist de lekkerste zijn. In de tijd dat de pasta wordt gekookt, is er precies genoeg tijd om een cremige smaakvolle saus te bereiden! Als er weinig tijd is om een gerecht te bereiden is de 'pasta burro e salvia' ideaal om als voorgerecht op tafel te zetten.

Vaak vergeten we dat we met de meest eenvoudige ingrediënten gerechten op tafel kunnen toveren die in geen enkel opzicht onder doen voor de ingewikkeldere gerechten. De 'pasta burro e salvia' is al lekker van zichzelf, maar als we een goede kaas en de juiste kruiden toevoegen kan het gerecht naar een ongekend level stijgen. Salvia (salie) is een groene plant die zowel in de winter- als in de zomermaanden goed te eten is. Prima te bewaren in een vaasje. De plant leeft maximaal 5 jaar, na 4 jaar dient deze dus opnieuw geplant te worden. Ieder jaar komen er blauwe bloemen van de plant die heerlijk ruiken. Het woord "salvia" betekent dan ook "sano", gezond. De plant bevat een essentiële rijke olie en heft een therapeutische werking. Een goede "burro" (boter) gebruiken is erg belangrijk voor de gezondheid en voor de smaak van het eindresultaat.

De kwaliteit van de boter hangt af van de gebruikte melk en van de manier waarop deze is bewerkt. Goede boter is rijk aan calcium, melk proteïnen en Vitamine A. Margarine als alternatief voor boter is geen goede optie, mascarpone echter wel.

Ingredienten (voor 4 personen)

  • 400 gram pasta

  • 1 eetlepel mascarpone

  • 100 ml melk

  • 50 ml kooksroom

  • Pepertje

  • Salie

  • 15 gr boter

  • Zout en peper

Bereiding

1. Kook de pasta in water toegevoegd met zout.

2. Intussen doe je boter en salie in een pan, bak dat een beetje gaar.

3. Voeg de mascarpone, melk en room bij elkaar. Meng dit en laat het 5 minuten koken op oog vuur.

4. Voeg de pasta toe, evenals de peper en peperoncino.

5. Verwarm de saus op hoog vuur, meng alles continue goed.

6. Na een paar seconden is het klaar. Zet het vuur uit en serveer het gerecht!

"LA VITA è una combinazione di MAGIA e PASTA."

- Fellini -

Vino d'Abruzzo

Abruzzo heeft iets, het is een regio die zo dicht bij de hoofdstad ligt en tegelijkertijd voor velen nog onbekend en onontdekt is. Iedereen die wel eens in Abruzzo is geweest weet dat de mensen niets dan respect verdienen voor de manier waarop ze in het leven staan. Ze lopen net een stapje harder en slagen er tegelijkertijd goed in hun eenvoud en sympathie te behouden. Ze staan bekend om de vastberadenheid en passie waarmee ze hun beroep uitoefenen. Een ‘abruzzese’ is er trots op om ‘abruzzese’ te zijn en terecht, want Abruzzo is een unieke plek. Niet te vergelijken met enige andere plek waar dan ook ter wereld. De nieuwe lijn Wijnklimaatkasten van Boretti is niet voor niets vernoemd naar deze wijnstreek. Kwaliteit en authenticiteit komen in deze collectie Abruzzo samen. Precies waar de regio voor staat. Precies datgene wat Boretti, in combinatie met iconisch design, uitdraagt.

Vino d'Abruzzo

Ontdek Meer

Boretti
Boretti
Recepten

Spaghetti alle vongole veraci, een voorgerecht van simpele zeevruchten en geschikt voor elk seizoen

Maart 2023
Boretti
Boretti
Recepten

Aperol Spritz, een Italiaanse klassieker

Oktober 2021
Boretti
Boretti
Recepten

Pizza op de BBQ met Mozzarella, Italiaanse ham en rucola

November 2021

Ervaar Boretti’s
'passione in cucina'.

Boretti
Boretti
Ontdek cucina